Hulp op afstand middels TeamViewer

Bij ‘Hulp op Afstand’ logt één van onze experts op afstand in op je computer. Uiteraard nadat je hier specifiek toestemming voor hebt gegeven. Hier gebruiken wij het programma TeamViewer voor. Tijdens de sessie kun je met de expert meekijken en zie je precies hoe de expert de problemen op je computer oplost. Aan het einde van de sessie logt de expert weer uit en kan de computer niet meer op afstand bestuurd en/of bekeken worden. Om je via Hulp op Afstand te helpen, heb je dus alleen een goed werkende internetverbinding nodig. Als je Teamviewer voorafgaand aan het gesprek installeert op je pc en telefoon kunnen we je nog sneller helpen.

Teamviewer

TeamViewer is het programma dat wij gebruiken om je computer op afstand over te kunnen nemen. Tijdens de beveiligde verbinding kun je precies zien wat de expert op je computer doet. Op deze manier kunnen wij je zeer snel en efficiënt ondersteunen bij het oplossen van problemen en vragen. Het is net alsof de expert bij je thuis is. Aan het eind van de afspraak wordt de verbinding met TeamViewer op beide computers verbroken en kan de expert niet meer meekijken. TeamViewer is uitgerust met een aantal belangrijke veiligheidsfuncties, waardoor het programma zonder risico gebruikt kan worden.

Download teamviewer

Hulp nodig bij het downloaden van TeamViewer?

Hier vind je meer informatie

Voor Hulp op Afstand gebruiken wij het programma “TeamViewer”. Dit biedt een beveiligde verbinding waarbij de expert eenmalig je computer op afstand overneemt. Hierbij kan je precies zien wat de expert doet. Aan het einde van de afspraak wordt de verbinding met TeamViewer op beide computers verbroken en kan de expert niet meer meekijken. TeamViewer is uitgerust met een aantal belangrijke veiligheidsfuncties, waardoor het programma zonder risico gebruikt kan worden. Om TeamViewer te kunnen gebruiken, moet deze eerst gedownload worden. Heb je hulp nodig bij het downloaden? Hieronder vind je per besturingssysteem en browser hoe het werkt.

Kies het logo

Klik hieronder op het icoontje dat je ook op je laptop / computer vindt.

Apple
Windows

Apple

Stap 1. Teamviewer vinden

  • Je hebt een Apple besturingssysteem. Als je zo meteen op “Start de sessie” hebt geklikt, zal de download starten. Als deze is afgerond, kun je de download terugvinden in “Finder”. De “Finder” vind je in je menubalk en ziet er zo uit.

Finder

  • Als je de Finder hebt geopend zul je links in de map diverse programma’s zien, zoals hieronder. Daar zul je ook “Downloads” vinden. Klik hier op. Zodra je hierop klikt zul je al je downloads zien. Deze staan gefilterd op dagen/weken, met bijna altijd de datum van vandaag bovenin.

Finder geopend

  • Je zal een bestand zien met in de naam “TeamViewer”. Dubbelklik op de naam en het programma start. Daarna zal de expert aan de telefoon je verder helpen.
  • TeamViewer Logo

Stap 2: TeamViewer downloaden

Je bent klaar om TeamViewer te downloaden. Klik hieronder om de sessie te starten.

Start de sessie >>

Windows

Stap 1. Teamviewer vinden

  • e hebt een Windows besturingssysteem. Als je zo meteen op “Start de sessie” hebt geklikt, zal de download starten. Als deze is afgerond, kun je het programma terugvinden in “Downloads”.
  • Je kunt “Downloads” starten door op je toetsenbord tegelijkertijd de toetsen “ctrl” en “j” in te drukken. Dit hoef je maar 1 seconde vast te houden. “Downloads” verschijnt dan automatisch.

Windows - Download starten

  • Zodra je dit hebt gedaan zul je al je downloads zien. Deze staan gefilterd op dagen/weken, met bijna altijd de datum van vandaag bovenin.
  • Je zal een bestand zien met in de naam “TeamViewer”. Klik op de naam en het programma start. Daarna zal de expert aan de telefoon je verder helpen.

TeamViewer Logo

Stap 2: TeamViewer downloaden

Je bent klaar om TeamViewer te downloaden. Klik hieronder om de sessie te starten.

Start de sessie >>

Hallo, wij zijn De Cyberwacht:

De telefonische spoedlijn voor gehackt Nederland en voor advies over het beveiligen van jouw apparatuur.

Maak hieronder een keuze zodat we je gelijk goed kunnen helpen:

Ik heb een cyberdekking bij ANWB / Unigarant en zoek advies of hulp.

Ik ben verzekerd voor de Cyberservice van Nationale-Nederlanden en zoek advies of hulp.

Ik ben op zoek naar onafhankelijk advies of hulp van de Cyberwacht helpdesk.